Por, kur marrim parasysh kuptimin e drejtpërdrejtë të fjalës, që është, "zbritje fizike nga qielli", si në rastin e shiut apo rrezeve të Diellit, ne kuptojmë se ky ajet përfshin një mrekulli shkencore shumë të rëndësishme. Dhe ja mu kjo ndodhë ngase Allahu i Madhërishëm në Kur'anin fisnik thotë:. Historia e jashtëzakonshme e mjekes që thëniet e Profetit Muhamed i konkretizon në zbulime shkencore. Një shkencëtare myslimane nga Shkodra është duke mahnitur Italinë. Baruti u shpik ne Kine, 850 A. Marrëdhëniet intime intriguese ndërmjet jetës dhe hekurit, ndërmjet ngjyrës së kuqe të gjakut dhe zhdukjes (vdekjes) së disa yjeve të largët, jo vetë që dëshmojnë lidhjen e metaleve në biologji por gjithashtu edhe të bio-centricitetit të kozmosit…4 Kjo e dhënë dëshmon qartë rendësin e atomit të hekurit. Studiuesi i njohur Agron Alibali ka bërë dy zbulime të bujshme për Faik Konicën në 74-vjetorin e vdekjes së tij. Krijuesi i Gjithësisë është Ai i Cili krijon çdo gjë në mënyrë të përkryer dhe na paraqet secilit prej nesh një jetë të mrekullueshme dhe të bukur. Shtëpia ime nuk qe më shumë se 50 metra larg, nga shtëpia e lashtë në stilin popullor, që sot është muze, e ku ka jetuar Aleksandër Moisiu gjatë fëmijërisë. Kur’ani vërtet flet mbi krijimin e kozmosit, që nga forma e tij si mjegullnajë e zjarrte, mbi galaktikat, yjet, meteoritet, Diellin dhe sistemin diellor, Token, Henen me etapat e saj, mbi krijimin e njeriut dhe etapat e zhvillimit embrional, mbi llojet e botes bimore dhe shtazore, mbi rrotullimin e tokes rreth boshtit të saj dhe Diellit, mbi burimet e moralit dhe sjelljes ne shoqeri dhe. Edhe mëndja shkencore ideologjizohet bëhet fundamentaliste si në këtë rast që teoria shkencore e zgjedhur nuk pranon alternaivë të kundërtë, përjashton si hipotezë alternative interpretimin që Rritja e Litosferës nuk fundoset sipas konceptit nxehje-ftohje dhe shkrirje-ngrirje, por është rezultat i pakthyeshëm i ngurtësimit të. Kimistet po perpiqeshin qe te krijonin nje substance qe te zgjat jeten. Zbulohen në planetin Mars gjurmë të 24 liqeneve antikë. Vërtetë, nëse hyjmë në aeroplan, ai do të ngritet lartë, së bashku me ty rreth 10 mijë metra mbi sipërfaqen e tokës. Sipas të dhënave më të reja shkencore që nga vitit 1992 kur u mbajt Samiti i Rios, rreth 11. Zbulimet sipas arkeologut gjerman janë përqëndruar fillimisht në zonën e nekropolit dhe më pas në drejtim të mureve të kalasë janë kryer disa investigime duke arritur që të vendosen në planet e ardhëshme të gjitha stukturat e mureve me gurë pellazgjikë, sondime që bënë që të arrihen përfundime shkencore për të gjitha. Në vitin 1900, Jaques E. Elvis Naçi 82,736 views. Prej këtyre studimeve kane dalë zbulime interesante rreth vetive të bimës së diskutueshme. Një tjetër sugjeron që uji në të vërtetë ka qenë rreth e rrotull që nga formimi i Tokës dhe se toka formuese e mbajti atë larg nga retë e gazit dhe pluhurit që formoi sistemin diellor, transmeton "TCH". Marrëdhëniet intime intriguese ndërmjet jetës dhe hekurit, ndërmjet ngjyrës së kuqe të gjakut dhe zhdukjes (vdekjes) së disa yjeve të largët, jo vetë që dëshmojnë lidhjen e metaleve në biologji por gjithashtu edhe të bio-centricitetit të kozmosit…4 Kjo e dhënë dëshmon qartë rendësin e atomit të hekurit. Shkenca është studimi sistematik i botës rreth nesh, nëpërmjet vëzhgimeve dhe eksperimenteve. Po në këtë vit nëse nuk gaboj, njësia speciale e policisë serbe e vendosur në Ajvali e pati marrë një aksion në një fshat të Kamenicës, një natë para aksionit kjo njësi u vendos në kazermën e Gjilanit. Rreth saj ruhen fragmente muresh te gjera 0. Jo çdo vërejtje duhet ta dëgjosh. Baruti u shpik ne Kine, 850 A. Më parë, sinapset kategorizoheshin si: të vogla, të mesme dhe të mëdha. Qiell do të thotë gjithçka që është sipër nesh, ai është në vend të tavanit për banorët e tokës, ku mijëra kilometra sipër tokës është mbështjellësi - atmosfera e tokës e cila rrethon tokën. Kur'ani, nuk është libër shkencor e të ketë nevojë për ta vërtetuar shkenca. Pa këtë, jeta do të ishte e pamundur. Disa besonin se arteriet ishin te mbushura me ajer. Vërtetë, nëse hyjmë në aeroplan, ai do të ngritet lartë, së bashku me ty rreth 10 mijë metra mbi sipërfaqen e tokës. ARSYETE E ZBULIMEVEGJEOGRAFIKEDeri në fund të shek. Ndërkohë në Kosovë janë rreth 2 milionë e katër qind mijë shqiptarë autoktonë. Energjia e madhe e liruar nga këto dy cipa do t'i shtyjë përtej shtresat e jashtme të Diellit, derisa të arrijë orbitën e Jupiterit. Ardhja e fëmijës në shkollë, është ardhje në një rreth të ri, me kërkesa të reja, dhe me më shumë obligime, në të cilat ai duhet të gjendet, pasi ato ndryshojnë dukshëm prej kërkesave familjare me të cilat ai është mishëruar. Rreth 540 milionë vjet më parë ndodhi diçka e pashembullt në Tokë për gjithë historinë e planetit: shpërthimi i jetës në së karkalecave të detit të cilët pësuan një diversifikim të pa. Kur ndodh të gjithë njerëzit nuk duhet të kenë gjëra të hekurta në duar. Disa njerëz përpiqen të mos mendojnë për të. Vertete zbulime te cilat ndryshuan jeten e njeriut p. 000 punonjësve, gjysma janë të përfshirë në punë shkencore. Në Kinë janë bërë zbulime të reja të cilat mund të shpjegojnë akoma më tepër jetën e karkalecave kineze të detit. Një studim i kujdesshëm i Biblës zbulon se ajo nuk bie ndesh aspak me faktet shkencore të provuara. Teoria më popullore shkencore pohon se H2O arriti në formën e disa asteroideve të mëdha të mbushura me akull. Dhe Afrikën Lindore e ka konsideruar të tyren se ajo e kishte evoluar , por zbulimi në vitin 1990 te fosileve të lashta, në mënyrë të barabartë në Gjeorgji ka hapur mundësinë që Homo Erektus mund të ketë origjinën në Azi. Ndarjet shkencore të zhvillimit embrional në barkun e nënës janë të komplikuara dhe të pakuptimta, sepse kjo ndarje bazohet në numra, të cilat sipas Kur'anit i përmendem më parë. Përdor fjalorin abstrakt dhe afektiv. Ky arkiv është një nismë e Fondacionit për kujtimin e viktimave të komunizmit në Shqipëri, "KUJTO". Me pastaj planeti Toke eshte goditur nga forca termo-nukleare nga gjithesia. e shume e shume zbulime te tjera te cilat jane me te mrekullueshme se njera tjetra. Në qytetin antik Metropolis, i vendosur në qarkun Torbali në afërsi të Izmirit, së fundmi janë zbuluar disa “dhoma varre” me eshtrat e familjarëve, pranë të cilave ka pasur dhurata, të cilat sipas supozimeve i takojnë periudhës së shekullit të parë të erës së re, raporton Anadolu Agency (AA). Zbulime shkencore te Kuranit te cilën tregon se si u krijua njeriu. Shkencëtarët kanë bërë zbulime të reja rreth trupit njerëzor pothuajse çdo ditë, por nuk i kanë zbuluar të gjitha detajet rreth tyre. Nje staf specialistesh, restauratoresh dhe punonjesish shkencore, fale edhe kushteve te pershtatshme te punes qe jane krijuar ne muze, ka arritur qe te mbaje ne nje gjendje te pademtuar fondin prej afro 6500 ikonash, nga te cilat rreth 200 jane te ekspozueshme. Të dhënat mbi zhvillimin në barkun e nënës u bënë të ditura vetëm pas vëzhgimeve me mjete moderne. Nga Leonard Veizi. Nëse elektriciteti na e bën jetën më të lehtë, atëherë duhet falënderuar Majkëll Faradejin. “Me jep një tregim tëndin ta botoj të shtunën, tha. sh zbulimi i Amerikës,Australisë,Antartikut etj. Një mision robotik ka bërë një përplasje të parashikuar në sipërfaqen e hënës. Me profesion, Nobel ishte kimist, përvoja dhe rezultatet e radhitën në mesin e inovatorëve të nivelit botëror. Mos pranimi i tyre pa analizë shkencore, siç vepron P. ku r shkon djali pe vet doktoresha he qysh je a po qi qetash. Për herë të parë ai botonte vulën origjinale të kancelarisë kastriotase, vulën sekrete në formë geme antike po të Skënderbeut që paraqiste një skenë mitologjike, një vajzë nudo, Ledën pellazge dhe pranë saj Zeusin në formë mjellme. Korkuti dhe disa historianë dhe gjuhëtarë jeshilë shqiptarë, përbën shkelje të rëndë të disiplinës shkencore dhe dëmton seriozisht dhe. U spastrua rruga për përkufizime të reja të të drejtave të njeriut dhe për afirmimin e dinjitetit personal, për mundësi të gjera për arritje individuale e kolektive dhe u hapën rrugë të gjera për përparimin. Zbulime të reja arkeologjike në qytetin antik të Orikut Shtator 12, 2019 - 12:45 pm Në parkun arkeologjik të Orikut vijojnë gërmimet arkeologjike të projektit shqiptaro-zviceran të Institutit të Arkeologjisë së Tiranës dhe Universitetit të Gjenevës së Zvicrës, të cilat po kryhen në bashkëpunim me Drejtorinë Rajonale të. Ai shpjegoi se pse gjërat bien poshtë dhe pse planetët sillen rreth Diellit. PDF | 8 PRANVERË 2012 173 Chinamania: Pse Kina nuk mund t'ia kalojë Amerikës si superfuqia shkencore e botës? Fatos TARIFA, PhD Prof. Jetoi në kushte mjaft të vështira ekonomike dhe politike, si dhe në rrethana jo të favorshme shoqërore. Mire do të ishte që të konsumohej 4 herë më shumë kalium se sa natrium. Informacione dedikuar studenteve per problemet e tyre, jeten, shpenzimet, baticat dhe zbaticat gjat kohes se studimeve. Kuriozitete shkencore April 17, 2018 Njerëzit kanë punuar për të njohur natyrën e tyre për shekuj, por ne ende nuk dimë gjithçka për racën tonë. Megjithatë, një astronaut që ka qëndruar për disa muaj në stacionin orbitor, i cili qëndron pezull në hapësirë si një bazë për eksplorimin e mëtejshëm të kozmosit nga njeriu, është në gjendje të japë një përgjigje. Është ndarë nga jeta në moshën 70-vjeçare akademiku i njohur Salvatore Bushati. Publikime Shkencore Participation of the Community in the Decision-Making Process-Case the Municipality of Pristina Sexual Harassment in Kosovo – Causes and Consequences. Qarqet shkencore dhe ato atdhetare duhet të dijnë ta vlerësojnë e ta vënë në vendin që i takon. Rreth tij janë shfaqur pikëpamje të ndryshme, të cilat ndriçojnë në mënyrë të mjaftueshme gjithë këtë proces të ndërlikuar etnogjenetik. KUR'ANi - Fakte/mrekulli shkencore 21 Nëntor 2012 në 2:44 MD Lexoni në vazhdim faktet shkencore, astronomike, matematikore e historike nga Kur'ani famëlartë, të cilat Zoti i Madhërishëm para 1400 vjetëve ia shpalli Muhammedit alejhis-selam, për të cilat njerëzit në shekullin e 7-të as që kam mundur t’i ëndërrojnë dhe të. Zbulime te mrekullueshme keto. Në këto objekte dhe më të rëndësishmit që janë gjetur atje ka qenë një gjysmë kali prej ari, i cili është i ekspozuar në Muzeun e Durrësit. Debati i madh rreth teorisë së Darvinit u bë në Oksoford, në vitin 1860, dhe kjo ka qënë një nga ngjarjet më të mëdha shkencore të asaj epoke, por që analistët dhe filozofët i referohen gjithnjë. Ne vitin 2050, rreth gjysma e njerezimit parashikohet te jene miope. Këto janë zbulimet shkencore, që na kanë bërë ta shohim botën ashtu si e shohim sot PENICILINA Nëse shkencëtari skocez, Aleksandër Fleming nuk do të kishte zbuluar penicilinën, antibiotikun e parë në 1928, ndoshta ende do të vdisnim nga gjëra si ulçëra e stomakut, absesi i dhëmbëve, bajamet, infeksionet, leptospiroza etj. Pilika qe një mesjetarolog i shquar dhe bëri zbulime substanciale për Mesjetën Shqiptare. Ceka) Nga vetë pozicioni gjeografik duket qartë se Shkodra, zinte një vend qëndror midis këtyre vendbanimeve të fortifikuara të fisit labeat që i qëndronin. Ne mes te ullinjve dhe pishave, me vere te mire, shkencetari i jashtezakonshem italian mund te kishte bere edhe nje jete me te qete ne Toskanen e bukur. Nuk do ma merrni për mungesë modestie, të them se në këto 15 vjet, kam botuar pesë romane e katër vëllime me poezi, plus librin “Kosova saga e Ballkanit” (së bashku me Primo Shllakun) dhjetra esse, kritika etj. Kozmosi filloi me një shpërthim të madh e pastaj yjet dhe galaktika nisën të formohen. 1,471 likes · 8 talking about this. Jeta si kjo në Tokë ndoshta është shumë më rrallë dhe më e çmuar sesa mendohej më parë. Për të ndihmuar studiuesit e rinj që merren me kërkime shkencore po u propozoj atyre disa çështje rreth metodës në krijimtari, mbi bazën e vëzhgimeve personale. Ata kanë gjetur në kepin e palit dhe në zonën përballë Durrësit amfora dhe ngarkesat e një anijeje tregtare të shekullit II dhe I para erës së re, të cilat japin dëshmi të rralla të lidhjeve ekonomike që kishte bregdeti adriatiko-jonian me atë spanjoll dhe afrikan. com është portal informativ në gjuhën shqipe i fokusuar kryesisht në mbulimin me lajme dhe informacione nga Maqedonia. Nga vjen uji? Ai mbulon 70 për qind të sipërfaqes së Tokës dhe e fiton atë pseudonimin "planeti blu". Zbulimet e reja hedhin dritë mbi parahistorinë e tokës shqiptare. Varrosë këtë shprehi centrifugale, s’është për ty. Por, a e mbështetin në mënyrë po kaq absolute. Gjeografia - nevojë për arabët. Ka një vëllim prej 285 faqesh, me mbi 400 ilustrime. Shkenca është studimi sistematik i botës rreth nesh, nëpërmjet vëzhgimeve dhe eksperimenteve. Milan Shuflaj. Ata, njohuria e të cilëve rreth kërkimeve shkencore rrjedh kryesisht prej rezultateve të tyre praktikë, zhvilllojnë lehtësisht një nocion komplet të gabuar rreth mentalitetit të atyre njerëzve, të cilët të rrethuar nga një botë skeptike, kanë udhëzuar shpirtrat e tjerë nëpër botë, përgjatë shekujve. Tash, se cili emërtim etnonomi është i imponuar për shqiptarët – etnonomi i sotëm alban – apo etnonomi – shqiptar – edhe si toponom – Albania – apo – Shqipëria, ku disa linguistë shqiptarë dhe të tjerë, e marrin imponim etnonomin – shqiptar!. Nuk e teproj të them dhe jam i sigurt që jo çdo specialist i fushave të tjera mund të punojë dhe të drejtojë teknikisht degë të ndryshme të naftës. Mund të ndodhë që këto zbulime të jenë të gabuara dhe do të dalë se Zoti qenka gabim. Qiell do të thotë gjithçka që është sipër nesh, ai është në vend të tavanit për banorët e tokës, ku mijëra kilometra sipër tokës është mbështjellësi - atmosfera e tokës e cila rrethon tokën. Kur do që hasim në kritikën drejtuar kundër Kur'anit, do të gjeni zbulime shkencore që vërtetojnë dhe argumentojnë të kundërtën: që Kurani është e vërteta, e jo ajo që flitet kundër tij. Evelina: 16/12/2018 09:45 Për mendimin tim historiani,arkeologu Jani Koçillari me origjinë nga Përmeti,ka punuar me disiplinë shkencore dhe ashtu sic shkruan gazetarja Dhurata Hamzai e ka situr me sitën e tij intelektuale këto materiale e të matrializuara në këtë libër. - Shumë gjini të florës janë përfshirë si bimë të kultivuara, kultivim i cili shkon deri në lartësitë mbi 2500 m. Zbulime në Butrint, dalin në dritë elemente të reja në tabanin e faltores pagane Qershor 29, 2019 - 6:00 pm Dita e fundit e një ekspedite arkeologjike 7 javore, në Butrint solli një zbulim befasues për ekipin shqiptaro-amerikan të arkeologëve. 5 miliardë vjet më parë planeti i kuq ishte shumë i pasur me ujë, dhe këta liqene ishin shumë të thellë, të paktën 4 mijë metër. Një fjalëkalim do t'ju dërgohet në email. Sot ai vlerësohet si babai i udhëtimeve për zbulime shkencore. Fjalën e All-llahut xh. Nga ndërgjegjja, te numrat prim, shkrimtarë dhe shkencëtarët do të prezantojnë enigmat që duhen zgjidhur në tre shekujt e ardhshëm. Me keto teza Galileo Galilei shokoi dikur kishen dhe ky efekt vazhdon deri sot. Në muajin gusht, një gur i madh prej 25. Rreth Hetem Ramadanit 23/04/2018 23/04/2018 Mjekësia e vjetër Indiane nga periudha e Vedës (Ayuorveda medicine), mjekësia e vjetër kineze, rëndësia e ushqimit, meditimi dhe rëndësia e vetëkujdesit (self care) që ngërthen në vete edhe ushqimin e shëndetshëm e aktivitetin fizik janë të njohura dhe të pranuara nga mjekësia. 1,471 likes · 8 talking about this. Kjo fazë zgjat për rreth 30 javë dhe zhvillimi vazhdon deri në javën e lindjes. Zhvillimi I një shkence mund të vërehet në numrin, qartësinë dhe përcaktimin logjik të nocioneve. Henriette anne klauser. Që nga viti 1999 është themeluesi dhe drejtuesi i Qendrës “Islami Dhe Shkenca” në Kanada si edhe kryeredaktor i një gazete periodike rreth perspektivave të Islamit në lidhje me shkencën, e titulluar “Islami dhe shkenca”. Këtu bëjnë pjesë kryesisht edhe manifestimet informative njëditore si p. 000 në fondet e Apolonisë, 4. Teknologjia e re e kompanisë, e njohur si asistenti i Google mund të fitojë aftësi të reja për trajtuar veprime si rezervimet e restoranteve pa përdorur duart. Ai gjithashtu për herë të parë paraqiti pjesën më të madhe të terminologjisë dhe nocioneve moderne matematike, pjesërisht për analizën matematike, sikur është nocioni i funksionit matematik. Hëna e re (Asteroid 2016 HO3) Hëna në thelb është një satelit natyror, që sillet rreth tokës në një orbitë të caktuar. Google vjen me të reja rreth inteligjencës artificiale Google pritet që të tregojë zhvillimin e intelegjencës artificiale në konferencën vjetore që do mbahet këtë mbrëmje. Por në të vërtetë kontradikta nuk qëndron mes shkencës dhe Biblës, por mes shkencës dhe bindjeve të disa grupeve fetare që thonë në mënyrë të rreme se, sipas Biblës, i gjithë krijimi fizik u bë në gjashtë ditë 24-orëshe, rreth 10. ZBULIMET ME TE REJA Zogu robot, qe nga larte do te kontrolloj njerezit: Ne Holland eshte projektuar nje paisje qe do te ruaje ndertesat dhe trafikun nga larte ne formen e nje dallendysheje. Nëse do të ishte kështu, atëherë shumë zbulime shkencore që janë bërë shekullin e fundit, do të hidhnin vërtet dyshime mbi saktësinë e saj. Megjithatë, Bibla nuk e mbështet këtë ide. Teoria më popullore shkencore pohon se H2O arriti në formën e disa asteroideve të mëdha të mbushura me akull. Më poshtë janë 10 kërcënimet më të mëdha të paqes tone mendore. Pejë dhe fushat per rreth saj, në rrafshin e Dukagjinit, në Kaçanik, në qytetin mesjetar te Janjevës etj. Këto janë zbulimet shkencore, që na kanë bërë ta shohim botën ashtu si e shohim sot PENICILINA Nëse shkencëtari skocez, Aleksandër Fleming nuk do të kishte zbuluar penicilinën, antibiotikun e parë në 1928, ndoshta ende do të vdisnim nga gjëra si ulçëra e stomakut, absesi i dhëmbëve, bajamet, infeksionet, leptospiroza etj. 46 metra, dhoma jep masat e sakta të dy trekëndëshave themelorë të teoremës së Pitagorës. XV evropianët, përveç Evropës dinin edhepër Lindjen e Afërt dhe të Largët dhe për disa pjesë të Azisëdhe Afrikës. Na shpjegoni diçka më shumë rreth kësaj lidhjeje… Për mua ka qenë një fat i pashembullt që kam lindur pranë Durrësit. Filluan të ndërtohen anije me vela më të mëdha dhe më të forta, të quajtura karavela. Rreth e rreth një are bukur të madhe, aty ku takoheshin Gjadri me Glinën, Milotët kishin mbjellë arra, rritë si t’i kishe pre me gërshanë. Deri ne vitin 2050, gjysma e popullates boterore, ose 5 miliard njerez, parashikohet te jete miope. Nuk është puna thjeshtë e një dekorimi nga Presidenca apo titulli akademik nga Akademia e Shkencave të Shqipërisë, por të subvencionohet për botimin e veprave që po nxjerr e që do të nxjerr në të ardhmen. Ditet e emrit ne Hungari gjithmone konsideroheshin pushime te kendshme dhe nje rast per mikpritje. Kadare është nga poetët më te mëdhenj te letersise shqiptare bashkëkohore, edhe pse famen e tij e ka marre më tepër prej prozës. Duke gërshetuar hulumtime dhe inovacione, Horizon 2020 është duke ndihmuar në arritje të shkëlqyera në shkencë dhe udhëheqësi industriale duke trajtuar disa nga sfidat më të mëdha me të cilat po. Kjo ndryshon ngadale me kalimin e kohes, per shkak se Dielli konverton hidrogjenin ne helium. NASA eshte duke zhvilluar nje mision robotik per te vizituar nje pjese te madhe te nje asteroidi prane Tokes,per te kapur nje gur disa-tonesh nga siperfaqe e saj, dhe te bjeri ate ne nje orbite rreth Henes. Nëse xhylja e tillë do të udhëtonte në thellësitë e pafundme të kozmosit, ajo do të duhej të udhëtonte pa ndërprerë, ditë e natë, 10. Ka disa raste të veçanta kur universi bënë disa lojra të çuditshme, të cilat duken të projektuar nga një entitet i plotfuqishëm vetëm për "lujatur mendsh" shkencëtarët. Më poshtë po ju listojmë 10 arsye pse 2016 ishte një vit shumë i mirë për shkencën. Rreth 86 vizitorë të ardhur nga Amerika janë njohur me vlerat e qytetit dhe kane vizituar Muzeun Kombëtar ‘Onufri’ dhe lagjen ‘Kala”. Brandenberger ka parë se si dikush ka derdhur verën e kuqe në çarçafë tavoline të restorantit. Nuk ka zbulime shkencore pa lidhjen e fakteve të caktuara me shprehjet-nocionet e nevojshme. Njerëzit e vetëpunësuar kanë vlerësime më të larta të jetës së përgjithshme. Zbulimet e reja hedhin dritë mbi prehistorinë e tokës shqiptare. Zbulimet gjeografike 1. Shkencëtarët kanë zbuluar se karakteristikat më themelore të tokës sonë dhe të kozmosit janë të akorduara aq përsosmërisht sa që sikur vetëm një prej tyre të ishte pak më ndryshe, jeta siç e dimë nuk mund të ekzistonte. Le të themi se zgjerimi i volumit të trurit dhe forma e fundit fizike e homo sapien sapienit (-30 000 vjet), tërheqja e akullnajave Wurm (-10 000 vjet), hyrja në një periudhë me një natyrë më të butë (holoceni), zhvillimi i agrikulturës, j'a ka mundësuar njeriut që të mendoj dhe të shprehet më shumë rreth kozmosit. E-Zani Në një artikull të para disa ditëve me titull “Aleanca e çuditshme e analistëve, për regjistrimin etnik dhe fetar të popullsisë, nga Panajot Barka tek Olsi Jazexhi, me Artan Fugën në mes,” Katriot Myftari, një autor i njohur si promovues i armiqësisë fetare dhe islamofobisë shkruan: Por Fuga, Nazarko dhe Lubonja nuk mund. Kane patur teknike dhe dije shkencore qe jane larg nga civilizimi i sotem. Milan Shuflaj. Zbulimet e reja hedhin dritë mbi parahistorinë e tokës shqiptare. Titulli: spo muj me qi nji djal shkon ne nji ordinanc dhe i thot nji doktoreshes se nuk esht mir dhe se nuk po muj me qi. Ajo paraqet rreziqe shëndetësore, por dhe përfitime kur përdoret për qëllime terapeutike. Vlen të përmendet Tuma e Kamenicës, fakt që tregon banimin e kësaj zone në epokën e bakrit. Ata theksojnë se çdonjëra nga… qelizat e zemrës përbën një kuti informacioni për ngjarjet që përjeton njeriu,prandaj kanë filluar të flasin për kujtesën e zemrës si dhe rolin e madh që luan zemra në procesin e të kuptuarit dhe perceptimit të gjërave që na rrethojnë. Dhe vendosi të bënte diçka rreth kësaj çështjeje, kështu që zbuloi shtresën provide të hollë dhe rezistuese ndaj ujit. e mbr¬o¬¬nin me teoritë shkencore që zbuloheshin. Planeti është gjigand si Jupiteri, megjithatë 2 herë e gjysëm më i madh dhe ndodhet 5 mijë e 600 vjet-dritë larg, si dhe në një distancë të madhe nga yjet rreth të cilëve rrotullohet: për një rrotullim atij i duhen rreth 100 vjet tokësorë. 22:18 31/01/2019. Ti do provosh situata mospajtuese, si në koncept ashtu dhe në qasje shkencore. Nëse xhylja e tillë do të udhëtonte në thellësitë e pafundme të kozmosit, ajo do të duhej të udhëtonte pa ndërprerë, ditë e natë, 10. Nuk do ma merrni për mungesë modestie, të them se në këto 15 vjet, kam botuar pesë romane e katër vëllime me poezi, plus librin “Kosova saga e Ballkanit” (së bashku me Primo Shllakun) dhjetra esse, kritika etj. Plagët ishin të rënda dhe ai vdes të nesërmen, më 19 shkurt. Zeqo del herë, herë, zjarrvënës i kozmosit duke përdorur si pishtar, edhe një varg të vetëm lirik, drita e të cilit të verbon me shkëlqimin e saj tronditës duke na dhënë ndjesinë e të qenit unitet. Supozohet se vetëm ne 50 vitet e fundit, veprimet e njeriut kane ndryshuar diversitetin e jetës ne planet me tepër se çdo etape tjetër te historisë se njerëzimit. Sipas teorive më të reja, shkencëtarët deklarojnë se jeta e universit sillet rreth 13. Në qytetin antik Metropolis, i vendosur në qarkun Torbali në afërsi të Izmirit, së fundmi janë zbuluar disa “dhoma varre” me eshtrat e familjarëve, pranë të cilave ka pasur dhurata, të cilat sipas supozimeve i takojnë periudhës së shekullit të parë të erës së re, raporton Anadolu Agency (AA). Nga ndërgjegjja, te numrat prim, shkrimtarë dhe shkencëtarët do të prezantojnë enigmat që duhen zgjidhur në tre shekujt e ardhshëm. E për t’i shkuar deri në fund këtij “trilli” ka filluar një kërkim shkencor që prej vitit 1999, ku ka sistemuar dëshmitë e para, për të arritur në kulmin e punës së tij në vitin 2005 me disa zbulime objektesh shumë të çuditshme. Découvertes archéologiques de la région côtière d'Himara. Kurani famëlartë flet me një saktësi dhe preçizon rreth ngritjes së qiellit dhe ndërtimit të tij. Është ndarë nga jeta në moshën 70-vjeçare akademiku i njohur Salvatore Bushati. Anija Herkules e cila ka qëndruar per disa dite ne Portin e Durrësit per te ndihmuar autoritete shqiptare ne skanimin e Portit do te vazhdoje kërkimet e saja duke sjelle te reja shkencore nga fundi i detit dhe per te hedhur drite ne rëndësinë e madhe qe kane zbulimet detare jo vetëm per historinë por edhe per zhvillimin e turizmit. Kozmosi filloi me një shpërthim të madh e pastaj yjet dhe galaktika nisën të formohen. Shumica e informacioneve që marrim përmes medias sot, është organizuar në tre shtylla kryesore. Për fat të keq, një gjë të tillë nuk arriti ta bënte kurrë ngase u vra nga dora kriminale e policisë serbe. 000 bilion vjet që të arrijë prej një skaji në skajin tjetër të kozmosit. Disa kuriozitete rreth numrave që ndoshta ju nuk i dini 1. Kuriozitete shkencore April 17, 2018 Njerëzit kanë punuar për të njohur natyrën e tyre për shekuj, por ne ende nuk dimë gjithçka për racën tonë. Postmodernizmi është një etapë veprimtarie estetiko-artistike, një fushë globale intelektuale e kulturore, që tërheq në vakumin e idealit estetik nostalgjinë lodërtare, ironike për gjithë qytetërimin modern dhe për avangardizmin e modernizmin, madje edhe më gjerë. Jano Koçi — Njoftime arkeologjike nga Bregdeti i Himarës 267. Biles këtij shpjegimi, Prof. Ne fshatin Mulaj, rreth 900 m mbi nivelin e detit, prane rruges qe te con ne qafen e Kolcit eshte nje brezare e bukur alpine qe vendasit e njohin me emrat: «Rrahi i sheherit» dhe «Qytetezat». William Harvey ishte ai qe beri kete zbulim, se si qarkullonte gjaku ne vena, arterie, mushkeri dhe zemer dhe krijoi te parin pershkrim te qarte rreth sistemit te qarkullimit te gjakut tek njeriu. Në mbrëmjen e 18 shkurtit të viti 1931, aty rreth orës 20h, në rrugën "Dalmatinska" nr. Teknologjia e re e kompanisë, e njohur si asistenti i Google mund të fitojë aftësi të reja për trajtuar veprime si rezervimet e restoranteve pa përdorur duart. Po të kishte lindur në kohë të tjera, ai do të ishte i njohur në gjithë botën për zbulime shkencore. Gërmimet arkeologjike rreth qytetit të Korçës kanë zbuluar një qivur të shekullit II e. Sipas analizimeve shkencore, duket se 3. Nëse xhylja e tillë do të udhëtonte në thellësitë e pafundme të kozmosit, ajo do të duhej të udhëtonte pa ndërprerë, ditë e natë, 10. Rabi vuri re se berthama e atomit kur ekspozohet ne nje fushe elkromagnetike te fuqishme absorbon ose emeteon radiovale; ku per kete zbulim ai mori edhe cmimin Nobel. Në vitin 2003 bazuar tek ky libër është realizuar filmi me të njëjtin titull Timeline. Nuk është tërë problemi tek intelekti njerëzor, që ka një energji të papërshkrueshme për të bërë hulumtime dhe zbulime të reja, por i tërë problemi qëndron në çështjen se këto zbulime kolosale bëhen me shpejtësi aq të rrufeshme, saqë e bëjnë njeriun e sotëm si një makinë robot me kërkesa dhe dëshira të pafundme. 000 objekte nga të cilat: 18. Zbulohen në planetin Mars gjurmë të 24 liqeneve antikë. Prandaj, çështjet teorike rreth inteligjencës dhe operacioneve njohëse e shtojnë ndërlikueshmërinë. Cfare mesohet: Menyra shkencore e nderhyrjeve kirurgjikale u avancua nga kirurgu francez Ambrua Par, ne 1545. - Sigurisht objektive, por ka edhe të vërtetë shkencore, kur hynë arsyetimi mbi një bazë premisash logjike dhe të vërteta. Rezultatet e hetimeve shkencore që disponon National Geographic, konfirmojnë se mbetjet e shpellës brenda tempullit janë nga varri që zbuluan romakët e lashtë. Pas një pune shkencore 20 vjeçare, më në fund pritet të dalë në treg vaksina e parë kundër malarjes. 10 gjera qe nuk i dini rreth qabes - Duration: 7:31. Zbulime shkencore te Kuranit te cilën tregon se si u krijua njeriu. Vërtetë, nëse hyjmë në aeroplan, ai do të ngritet lartë, së bashku me ty rreth 10 mijë metra mbi sipërfaqen e tokës. Në botën e sotme e vazhdueshme shkencore novator zbulime, si mund të pranojmë se shpallja e All-llahut, Kur'ani, nuk dha këtë të gjithë më parë? Duke besuar të gjithë botën që do të krijuar nga vetë Perëndia, të Kur'an shpallur 1400 vite më parë contains 1000 argumentet e njohurive shkencore, dhe asnjë prej tyre në. Studiuesi i njohur Agron Alibali ka bërë dy zbulime të bujshme për Faik Konicën në 74-vjetorin e vdekjes së tij. Vlen të përmendet Tuma e Kamenicës, fakt që tregon banimin e kësaj zone në epokën e bakrit. Klea Love Forum - Welcome Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota. Kur'ani vërtet flet mbi krijimin e kozmosit, që nga forma e tij si mjegullnajë e zjarrte, mbi galaktikat, yjet, meteoritet, Diellin dhe sistemin diellor, Token, Henen me etapat e saj, mbi krijimin e njeriut dhe etapat e zhvillimit embrional, mbi llojet e botes bimore dhe shtazore, mbi rrotullimin e tokes rreth boshtit të saj dhe Diellit, mbi burimet e moralit dhe sjelljes ne shoqeri dhe. This banner text can have markup. mk [email protected] Këto zbulime u konfirmuan më vonë nga disa zbulime të tjera. 000 në ruajtje në fondet dhe muzeun e Tiranës, 16. "Këtu kemi një gur masiv i përbërë nga qindra mijëra tonelata material. Në shumë spitale në Kinë nuk ekziston butoni i katit të katërt në ashensor. Miliarda njerëz janë të varur nga ajo në rutinën e tyre të përditshme. Në qytetin antik Metropolis, i vendosur në qarkun Torbali në afërsi të Izmirit, së fundmi janë zbuluar disa “dhoma varre” me eshtrat e familjarëve, pranë të cilave ka pasur dhurata, të cilat sipas supozimeve i takojnë periudhës së shekullit të parë të erës së re, raporton Anadolu Agency (AA). 16 Sigurisht, eksperimentet dhe vrojtimet e drejtpërdrejta vërtetojnë se dielli është i nxehtë. Evelina: 16/12/2018 09:45 Për mendimin tim historiani,arkeologu Jani Koçillari me origjinë nga Përmeti,ka punuar me disiplinë shkencore dhe ashtu sic shkruan gazetarja Dhurata Hamzai e ka situr me sitën e tij intelektuale këto materiale e të matrializuara në këtë libër. Misioni i NASA's per te terhequr nje Asteroid ne nje orbite rreth Henes. Gjithë bota e madhe e shkencës! Jeta Rreth Nesh Flora dhe fauna, dukuritë më. Shpikje dhe zbulime. Roberti është i diplomuar në Universitetin e Santo Tomas, specialiteti i të cilit po shkruan për kërkime shkencore, vërtetim pretendimesh, shtesa, ushqim, shëndet, fitnes, dhe tema mjekësore. Këto janë zbulimet shkencore, që na kanë bërë ta shohim botën ashtu si e shohim sot: PENICILINA Nëse shkencëtari skocez, Aleksandër Fleming nuk do të kishte zbuluar penicilinën, antibiotikun e parë në 1928, ndoshta ende do të vdisnim nga gjëra si ulçëra e stomakut, absesi i dhëmbëve, bajamet, infeksionet, leptospiroza etj. Politika e privatësisë. Rreth një milionë shenja gishtërinjsh dhe të tjera të dhëna biometrike me sa duket janë të pambrojtura në mënyrë të koduar në internet dhe mund të tërhiqen lehtësisht. Rreth 300 mije njerez shume prej tyre gra te moshuara, shtrohen cdo vit ne spital si pasoje e fraktuarave te kockave. 7 miliardë vite. Prej këtyre studimeve kane dalë zbulime interesante rreth vetive të bimës së diskutueshme. Duke respektuar dhe zhvilluar vlerat demokratike, ne përtërijmë gjithashtu parakushtet për zbulime të reja shkencore dhe për inovacione teknologjike. Rreth 150 vjet pas vdekjes së tij dhe pas një historie plot ulje-ngritje dhe përkohësisht dhe me mbyllje, Fondacioni Alexander von Humboldt i rihapur në vitin 1953, ndihmon shkencëtarët nga e gjithë bota të zhvillojnë udhëtime studimore në Gjermani. 1001 zbulime dhe shpikje të botës islame në një ekspozitë, A mund ta imagjinoni jetën sot pa kafe, pa kompiuter apo pa motorrin me pistona? Këto shpikje apo zbulime janë bërë elementë kaq thelbësorë të jetës sonë, por shumë nga ne nuk e dimë se të gjitha këto e kanë zanafillën nga bota e lashtë islame. Qiell do të thotë gjithçka që është sipër nesh, ai është në vend të tavanit për banorët e tokës, ku mijëra kilometra sipër tokës është mbështjellësi - atmosfera e tokës e cila rrethon tokën. Jetoi në kushte mjaft të vështira ekonomike dhe politike, si dhe në rrethana jo të favorshme shoqërore. 5 miliardë vjet më parë planeti i kuq ishte shumë i pasur me ujë, dhe këta liqene ishin shumë të thellë, të paktën 4 mijë metër. Tekstet dhe shpjegimet janë dhënë të gjitha në gjuhën angleze për të bërë të mundur shfrytëzimin nga një rreth më i gjerë të interesuarish. Megjithatë, Michael Crichton e ka bërë këtë te Timeline. 3 milion milje larg Tokes, ose rreth 14 here me shume se distanca ne mes planetit tone dhe Henes. Kur kjo masë të marrë një ngjyrë të kuqërremtë, atëherë mund të përdoret. Kjo kohëzgjatje ishte 300 duke i shtuar edhe 9 vjet të tjerë. Këtë mbështjellës atmosferik, Zoti ia mbështolli tokës, dhe banorët e kësaj toke i përdorën veçoritë e këtij mbështellsi në mënyrë që tani kemi zbulime shkencore. Dallon gjuhën standarde nga dialektet dhe zbaton normën gjuhësore në të folur e të shkruar. Mire do të ishte që të konsumohej 4 herë më shumë kalium se sa natrium. Sipas analizimeve shkencore, duket se 3. Nuk e teproj të them dhe jam i sigurt që jo çdo specialist i fushave të tjera mund të punojë dhe të drejtojë teknikisht degë të ndryshme të naftës. Lule basani është një nga bimët më të rëndësishme, që rekomandohet për kurimin e ulcerës në stomak. Por, të dhënat e literaturës shkencore referojnë se vetëm rreth 5% e sëmundjeve kanceroze kanë origjinë gjenetike. Por shpesh herë duhet thënë se zbulimet shkencore janë kundër-intuitive dhe disa herë shokuese për të gjithë ne. Tani çdo zbulime të reja apo studime të mëtejshëm (gjurmë, mbetje, shkrime, epigrafi, simbole, etj. Këto lloj qelizash mund të jene përgjegjëse për krijimin e pjesës dërmuese të trupit të njeriut. Deqani-ks Forum - Welcome Mire se vini ne Deqani-ks Forum, Ju ftojme qe te Regjistroheni, ne menyre qe te keni aksese ne te gjitha kategorit dhe temat, ne Deqani-ks Forum, mund te gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe te huaj, Muziken me te re 2011, DVD Humore shqip, Keshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet me te reja nga vendi dhe bota. Qelizat staminale embrionale përdoren në laborator për kërkime shkencore, për të kuptuar zhvillimin e qelizës, por ato nuk janë të disponueshme për t’u përdorur për terapi. Krijuesi i Gjithësisë është Ai i Cili krijon çdo gjë në mënyrë të përkryer dhe na paraqet secilit prej nesh një jetë të mrekullueshme dhe të bukur. Roberti është i diplomuar në Universitetin e Santo Tomas, specialiteti i të cilit po shkruan për kërkime shkencore, vërtetim pretendimesh, shtesa, ushqim, shëndet, fitnes, dhe tema mjekësore. Lidhur me këta dy planete hipotetik, pra planeti 9-të i propozuar nga Mike Brown dhe Konstatin Batygin dhe planeti "Nibiru" ose planeti 12-të sikurse mund të kenë lexuar të interesuarit, të studiuesit Zeharia Sitchin, kam kryer një hulumtim shkencor dhe në vitin 2017 kam botuar librin " Hulumtime shkencore rreth disa planetëve. Na shpjegoni diçka më shumë rreth kësaj lidhjeje… Për mua ka qenë një fat i pashembullt që kam lindur pranë Durrësit. ARSYETE E ZBULIMEVEGJEOGRAFIKEDeri në fund të shek. Kjo kohëzgjatje ishte 300 duke i shtuar edhe 9 vjet të tjerë. Williami ishte gjithashtu i pari qe perdori metoden shkencore per studimet biologjike. Ka shumë zbulime të rëndësishme gjeografike p. Shpikje dhe zbulime. Medea (Latin: Μήδεια, Latin: Medea) - bija e Eetit, mbretit të Kolhidës dhe e gruas së tij, Eidës, magjistare e fuqishme. 5 miliardë vjet më parë planeti i kuq ishte shumë i pasur me ujë, dhe këta liqene ishin shumë të thellë, të paktën 4 mijë metër. Ata thonë se zbulimet e fundit shtojnë argumente te reja në debatet mbi ekonominë dhe tregtinë e hershme të Ilirisë në Detin Mesdhe, nga Kroacia deri në Spanjë dhe. 000 vjet më parë. Tatjana Haxhimihali – Është një nga botimet shkencore popullore të dala nga shtypi javët e fundit që do t’i përshtatej më bukur thënia e fizikanit të shquar Stephen Hawking se “Shkenca nuk i bindet vetëm arsyes, por edhe romancës dhe pasionit”. Kane patur teknike dhe dije shkencore qe jane larg nga civilizimi i sotem. Shkenca është studimi sistematik i botës rreth nesh, nëpërmjet vëzhgimeve dhe eksperimenteve. Qiell do të thotë gjithçka që është sipër nesh, ai është në vend të tavanit për banorët e tokës, ku mijëra kilometra sipër tokës është mbështjellësi - atmosfera e tokës e cila rrethon tokën. Në një raport mbi. Teoria më popullore shkencore pohon se H2O arriti në formën e disa asteroideve të mëdha të mbushura me akull. Në një ngjarje kuranore, rreth një grupi besimtarësh që kishin shpëtuar prej armiqve të tyre në sajë të një gjumi të gjatë të mbinatyrshëm në një shpellë, Zoti na tregon rreth kohëzgjatjes së qëndrimit të tyre në shpellë. Çmimi Nobel i Fizikës iu dha sot tre britanikëve që punojnë në SHBA, David Thouless, F. Kur'ani, nuk është libër shkencor e të ketë nevojë për ta vërtetuar shkenca. Plagët ishin të rënda dhe ai vdes të nesërmen, më 19 shkurt. 5 miliardë vjet më parë planeti i kuq ishte shumë i pasur me ujë, dhe këta liqene ishin shumë të thellë, të paktën 4 mijë metër. Ne fshatin Mulaj, rreth 900 m mbi nivelin e detit, prane rruges qe te con ne qafen e Kolcit eshte nje brezare e bukur alpine qe vendasit e njohin me emrat: «Rrahi i sheherit» dhe «Qytetezat». Dhe ja, sic urdheronte kalendari Gregorian, kete vit, po ashtu - 1944, ne diten e Sandor-it, 18 Mars - ne ftuan per darke disa miq per te festuar se bashku. Muhamed Muteveli Esh-Shaëraviu Shkëputur nga "Fundi i botës" Përktheu: Dr. Këto zbulime u konfirmuan më vonë nga disa zbulime të tjera. Shpesh njerëzit investojnë në shkollë për t’u bërë të pasur. 12 fakte që duhet ti mësoni me patjetër rreth botës 1. rikshi e kuli, në mes të Kinës. Energjia e madhe e liruar nga këto dy cipa do t’i shtyjë përtej shtresat e jashtme të Diellit, derisa të arrijë orbitën e Jupiterit. ARSYETE E ZBULIMEVEGJEOGRAFIKEDeri në fund të shek. Zbulimet e reja hedhin dritë mbi parahistorinë e tokës shqiptare. , Content, TeknoScience. Këto janë zbulimet shkencore, që na kanë bërë ta shohim botën ashtu si e shohim sot PENICILINA Nëse shkencëtari skocez, Aleksandër Fleming nuk do të kishte zbuluar penicilinën, antibiotikun e parë në 1928, ndoshta ende do të vdisnim nga gjëra si ulçëra e stomakut, absesi i dhëmbëve, bajamet, infeksionet, leptospiroza etj. Zbulimet e reja hedhin dritë mbi prehistorinë e tokës shqiptare. Rreth 300 mije njerez shume prej tyre gra te moshuara, shtrohen cdo vit ne spital si pasoje e fraktuarave te kockave. Easily share your publications and get them in front of Issuu’s. Kuriozitete shkencore April 17, 2018 Njerëzit kanë punuar për të njohur natyrën e tyre për shekuj, por ne ende nuk dimë gjithçka për racën tonë. Gjatë tre vjetëve u bënë gërmimet dhe u nxorën një sasi e madhe prej rreth 14 mijë objektesh prej të cilave ishin qeramikë dhe pjesa tjetër objekte prej metali, bronzi dhe prej hekuri. Por shpesh herë duhet thënë se zbulimet shkencore janë kundër-intuitive dhe disa herë shokuese për të gjithë ne. 1001 zbulime dhe shpikje të botës islame në një ekspozitë, A mund ta imagjinoni jetën sot pa kafe, pa kompiuter apo pa motorrin me pistona? Këto shpikje apo zbulime janë bërë elementë kaq thelbësorë të jetës sonë, por shumë nga ne nuk e dimë se të gjitha këto e kanë zanafillën nga bota e lashtë islame. Dhe kështu që i ra barra. 62 metrash), e gjatë 5. 6, (në Zagreb) nga pusia, goditet për vdekje, dr. Po të kishte lindur në kohë të tjera, ai do të ishte i njohur në gjithë botën për zbulime shkencore. Sipas statistikave, numri i shqiptarëve në Maqedoni mund arrijë rreth 1 milion. Egesta Lopçi, është studiuese e avancuar e mjekësisë bërthamore. Por nje studim i koheve te fundit le te kuptohet se keto fraktura mes grave ne periudhen pas menopauzes, mund te shmangen me disa ushtrime te lehta fizike, perfshi ecjen. Prej këtyre studimeve kane dalë zbulime interesante rreth vetive të bimës së diskutueshme. Këto vepra shkencore si dhe shumë instrumente të navigacionit dhe harta gjeografike, i kanë shfrytëzuar lundruesit evropianë në udhëtimet rreth botës, në zbulimin dhe hulumtimin e pjesëve të ndryshme të planetit tonë. Rreth e rreth një are bukur të madhe, aty ku takoheshin Gjadri me Glinën, Milotët kishin mbjellë arra, rritë si t’i kishe pre me gërshanë. Këto vepra shkencore,si dhe shumë instrumente të navigacionit dhe harta gjeografike, i kanë shfrytëzuar lundruesit evropian në udhëtimet e tyre rreth botës dhe në zbulimin e hulumtimin e pjesëve të ndryshme të planetit tonë. Për shembull, el-Biruni e dinte se Toka rrotullohej rreth boshtit të saj rreth 600 vjet përpara Galileut dhe përcaktoi perimetrin e saj rreth 700 vjet para Njutonit. Rreth tij janë shfaqur pikëpamje të ndryshme, të cilat ndriçojnë në mënyrë të mjaftueshme gjithë këtë proces të ndërlikuar etnogjenetik. Kozmosi filloi me një shpërthim të madh e pastaj yjet dhe galaktika nisën të formohen. Kimistet po perpiqeshin qe te krijonin nje substance qe te zgjat jeten. Të gjitha Analiza Fakte dhe Statistika Kuriozitete Mjekësia dhe Islami Opinione Të ndryshme Zbulime Shkencore Dallimet mes Kapitalizmit dhe Islamit Astronomia në Kur'an - Argumente shkencore në Kur'an. D, ne menyre aksidentale. Këto zbulime praktikisht nuk e lanë të njëjtë asnjë veprimtari njerëzore, dhe pikërisht për këtë është i madh numri i shkencëtarëve dhe zbuluesve që merituan. 16 Sigurisht, eksperimentet dhe vrojtimet e drejtpërdrejta vërtetojnë se dielli është i nxehtë. PUNE ME PROJEKTTEMA: "ZBULIMETGJEOGRAFIKE"LENDA: HISTORI 2. Teoria më popullore shkencore pohon se H2O arriti në formën e disa asteroideve të mëdha të mbushura me akull. Jetoi në kushte mjaft të vështira ekonomike dhe politike, si dhe në rrethana jo të favorshme shoqërore. Rreth Robert Rivera. Zbulimi i fundit, UFO-t u strehuan në Tomorr Leonard Veizi -UFO-t janë zbritur edhe në Shqipëri. Nëse xhylja e tillë do të udhëtonte në thellësitë e pafundme të kozmosit, ajo do të duhej të udhëtonte pa ndërprerë, ditë e natë, 10. Në këto objekte dhe më të rëndësishmit që janë gjetur atje ka qenë një gjysmë kali prej ari, i cili është i ekspozuar në Muzeun e Durrësit. Rezultat i këtyre takimeve qenë aksionet e zhvilluara më 29 maj 1912 nga fshatarët kurbinas e krutanë nën udhëheqjen e Gjin Pjetrit, të cilët në bashkëpunim me ata të Mirditës e të Lezhës, sulmuan depot e armëve në Lezhë, si dhe beteja e 22 qershorit 1912, në të cilën u sulmua një karvan i madh me armatim e municione. Hapja dhe rreth hapjes së Dosjeve duhet te caktohet një ekip sa me par e jo te merremi si është ne hobin tonë, i madh e i vogël me këtë projekt,sa te vonohet ekipi ne ketë drejtim aq më rrëmujë do bëhet,Propozim duhet te jen njerëzit nga radhët e Akademikëve te përfshihen te gjitha partitë Politike,te japin sa me par.